Tekapo Expeditie

Een echte expeditie door delen van het Zuidelijke eiland. Rij door het ruige maar specatulaire landschap dat zo kenmerkend is voor Nieuw-Zeeland. Ontmoet de doorwinterde landbouwers die schapen en vee kweken in afgelegen boerderijen.

De langste trektocht met pakpaarden in Nieuw-Zeeland. Uw gidsen Laurie en Jenny doen dit slechts één keer per jaar en al 14 jaar. Vanuit hun basis in Waitohi Downs gaat de tocht naar Lake Tekapo. Na een week rust maken de paarden de reis terug naar huis met een nieuwe groep ruiters. Het landschap is spectaculair en varieert sterk van met sneeuw bedekte bergen en open velden tot breed stromende rivieren en mooie sprankelende meren.

Accomodatie

De eerste en laatste nacht verblijft u bij Waitohi Downs. Waitohi Downs is geschikt voor maximaal zes personen en er zijn een aantal andere gastgezinnen in de buurt waar u de eerste en laatste nacht mag blijven. Deze allen hebben gedeelde faciliteiten. Onderweg is accommodatie erg basic en soms slaapt u  zelfs met allen in één kamer in een musterers’shack’ (schuur). Andere nachten in zeer comfortabele scheerdershutten of boerderijen. Het kan voorkomen dat u op luchtbedden in tenten slaapt indien de groet groter dan zes personen is. De pakpaarden nemen uw spullen mee en er is tevens een volgwagen met verse voorraden voor een paar dagen. Het is niet mogelijk om een ​​eenpersoonskamer te hebben. U dient bereid te zijn een kamer te delen. Op sommige locaties zijn er weinig of geen echte badkamer-/toiletfaciliteiten.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn tredzekere volbloed Clydesdale kruisingen en groot van stuk. Bijna alle zijn ze door Laurie en Jenny zelf gefokt. Het zijn vriendelijke reuzen. Deze rit is ook geschikt voor beginners en gevorderden. Wel brengt u lange uren door in het zadel, waardoor u wel fysiek fit moet zijn en in staat om zelfstandig op- en af te stappen van uw paard waar nodig. Soms zult u moeten afstappen en uw paard langs de steile heuvels leiden, soms tot een uur lang. Vanwege het terrein deze rit is niet geschikt voor nerveuze rijders, noch voor degenen die last hebben van hoogtevrees.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 5 tot 10 uur rijden per dag
  • Groep van max. 15 personen
  • 16 jaar
  • 100kg

Prijs

Vanaf *

€ 3640

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Tekapo Expeditie

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid