Te paard door de Snowy Mountains

Hier rijdt u vijf dagen in het Kosciuszko National Park waar u maar liefst 100 mijl aflegt, waarvan een groot deel door de Snowy Mountains. U rijdt op een hoogte van 2.228 meter. Uw gids is een echte pionier en kwam hier veertig jaar geleden aan.

De woestijn in dit gebied heeft een geschiedenis rijk aan legendes waarover hij u kan vertellen.  AB Banjo Patterson, een Australische dichter deed hier in de laat 19e eeuw inspiratie op voor zijn gedicht “The Man from Snowy River”, dat verhaalt een trektocht te paard om een veulen van een prijswinnend renpaard te vangen dat uit zijn paddock was ontsnapt en tussen de wilde paarden was gaan leven. En natuurlijk ziet u emoes, kangaroes, wombats en misschien zelfs Australische wilde paarden.

Accomodatie

Onderweg overnacht u in ruimte tweepersoonstenten met dikke matrassen of indien u wilt mag u ook slapen onder de sterren. Slaapzakken zijn te huur maar u mag ook uw eigen meenemen. Het is gebruikelijk dat iedereen helpt met het opzetten en afbreken van het tentenkamp. De sanitaire voorzieningen zijn beperkt, maar daarentegen kunt u ervaren hoe het is om dan te zwemmen in de rivieren, een echte outback ervaring! De eerste en laatste nachten brengt u wel in een comfortabele lodge The Homestead door. Wel kan het zijn dat u een douche moet delen. Er zijn dekbedden, handdoeken, beddengoed, kachels en elektrische dekens aanwezig in de kamers omdat het soms koud kan zijn.

Het rijden/de paarden

U kunt hier leren paardrijden, dus beginners zijn welkom. Er zijn brave paarden voor beginners en uitdagender paarden voor gevorderden. Er wordt vanwege het terrein veel gestapt, maar dat maakt het er niet minder spannend om. Er zijn overigens verschillende mogelijkheden voor een galop.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 16 personen
  • 10 jaar
  • 108kg

Prijs

Vanaf *

€ 1095

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Snowy Mountains

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid