Te paard op het schiereiland Snaefellsnes

Ruitervakantie op het schiereiland Snæfellsnes, bekend om de met gletsjers bedekte kegelvulkaan Snæfellsjökull. De ritten te paard gaan langs lavavelden, groene valleien, grote open stukken strand en de veelkleurige bergen van de Hítardalur vallei.

Rijden in IJsland is een unieke ervaring – een kans om een ​​sterke, bereidwillige paarden te rijden over een spannend en avontuurlijk terrein. Het berijden van een IJslandser is niet alleen leuk, het is ook een toffe manier om de natuurlijke schoonheid van IJsland te ervaren; sneeuw bedekte bergen, de grootste gletsjer van Europa, vulkanen, donderende watervallen en opvallende landschappen.

Accomodatie

U verblijft in een boerderij gastenhuis met gedeelde badkamer.

Het rijden/de paarden

Het rijden/de paarden

Hoewel klein is de IJslander een krachtig paard die geen moeite heeft met het dragen van iemand met een gewicht van 90 kg. Wat dit paard bijzonder maakt is de vierde gang, de tölt, vergelijkbaar met een running walk. De meeste ruiters krijgen het vrij snel onder de knie en het is een comfortabele gang. Een groot deel van de rit is in tölt. U dient fit genoeg te zijn om uren in het zadel door te brengen.

Snæfellsnes – ‘Magical en Mysterious’

Het schiereiland Snæfellsnes, onlangs aangewezen als Nationaal Park, wordt vaak “IJsland in een notendop” genoemd vanwege zijn extreme diversiteit van het landschap. Deze rit voert u door machtige lavavelden, groene valleien, grote open stukken van lichtgekleurd zand op de stranden en langs de multigekleurde bergen van Hítardalur vallei. De gletsjer bedekt de vulkaan Snæfellsjökull, waarnaar het schiereiland is vernoemd en is een van de meest bekende bezienswaardigheden op IJsland. Zijn mystieke sfeer wordt beschreven in Jules Verne’s roman “Een reis naar het middelpunt van de aarde.” Het gebied ademt elfen en trollen. In dit land zal u geloven dat alles mogelijk is.

Snæfellsnes Beach Ride

Van deze spannende tocht langs de Snæfellsnes stranden zal uw mond openvallen. Nergens anders in IJsland kunt u zolang rijden zonder enige belemmering voor de paarden.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 9 uur rijden per dag
  • Groep van max. 20 personen
  • 12 jaar
  • 110kg

Prijs

Vanaf *

€ 1440

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Snaefellsnes

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid