Paardrijden in Shekhawati

Een paardrijvakantie tijdens de kerstperiode is immens populair in de Shekhawati regio van Rajasthan (naast de Markten & Festivals, Purhkar en Nagaur tochten). Voor privé groepen is het ook mogelijk om een tocht op maat te maken tussen oktober en maart.

Rijd door Shekhawati en ervaar het leven van arme boeren, die een zeer eenvoudige bestaan leiden. De Indiase deelstaat Rajasthan, waar onze ritten zijn, werd ooit bekend als Registhan, “land van de woestijn”. U rijdt over afwisselend terrein, waaronder woestijn, landerijen, rotsachtige kloven, acaciabossen, jungle en de vruchtbare Aravali heuvels. Historisch gezien is dit een van de rijkste regio’s van India, bezaaid met prachtige forten en paleizen, ooit het huis van Koninklijke prinsen. Sommige van deze zijn nu hotels waar u verblijft tijdens de tocht.

Accomodatie

Tijdens de tocht is uw verblijf een combinatie van hotels en safaristijl tentenkampen. De hotels zijn vaak omgebouwde forten en paleizen die veel van hun oorspronkelijke charme hebben behouden. De kamers variëren in grootte en decoraties, maar zijn allemaal comfortabel met eigen badkamer. De safaristijl tenten zijn ruim en ingericht met opgemaakte bedden en gestoffeerde muren. Het team dat u vooruit reist zet de aparte douche- en toilet faciliteiten voor u op. Warm water wordt in de ochtend en ’s avonds geleverd. Tentenkampen zijn volledig bemand.

Het rijden/de paarden

U rijdt op de Indiaase Marwari-paarden, befaamd om hun naar binnen gekrulde oren. De paarden zijn temperamentvol, voorwaarts en leuk om te rijden. Er wordt met Engelse zadels gereden. De groepsgrootte kan oplopen tot 16 ruiters. U dient daarom een gevorderde ruiter te zijn die uw paard onder controle heeft en op afstand kunt houden. De paarden zijn van Dundlod Castle, thuisbasis van uw gastheer Kanwar Raghuvendra Singh, beter bekend als Bonnie.  Bonnie is een warme en attente gastheer en ook een deskundige ruiter. Hij is een directe afstammeling van Kesari Singh die Dundlod kasteel gebouwd heeft in 1750.  Hier heeft hij de grootste Marwari-stoeterij in India opgezet met een heus rasverbeteringsprogramma.

The Christmas Ride is een van de meest populaire tochten die wordt aangeboden in de Shekhawati regio van Rajasthan.

De Shekhawati Desert Ride combineert een trailrit door de regio Shekhawati en loopt van begin van februari. Het omvat o.a. bezoeken aan bezienswaardigheden in Delhi, Jaipur en Agra (Taj Mahal).

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 89kg

Prijs

Vanaf *

€ 3390

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Shekhawati

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid