Paardrijden in het regenwoud

Deze paardrijvakantie met vaste basis in Cerro Lodge is ideaal voor een ontspannen vakantie met enkele uren paardrijden per dag waarbij je papegaaien, parkieten, toekans, leguanen, apen en miereneters kan zien. Een echt avontuur in het regenwoud.

De Lodge is een milieuvriendelijk project gelegen op een boerderij in Tárcoles in het Mid-Westen van Costa Rica, 10 min van het Carara National Park. Dagelijks wordt u naar Maravilla gereden met de auto waar de paarden verblijven (ca. 25 min). Van daar verkent u landelijke wegen en via paden door Mangrove-bossen de kust van de Stille Oceaan met een spectaculair uitzicht en het regenwoud. Overwegend vlak met zachte hellingen en beboste valleien, maar ook savannes en mangoplantages.

Accomodatie

De lodge heeft acht bungalows met eigen badkamer en plafondventilators. De lodge ligt in een grote tuin met bomen, palmen, een panoramisch uitzicht op de Stille Oceaan, mangrovebossen en Carara National Park. Er is een zwembad en een open-air eethoek. Normaalgesproken komt u eerst in San José aan en overnacht u daar in een hotel. Overigens wordt u bij de douane op de luchthaven opgewacht en geassisteerd door onze mensen aldaar. In het hotel ontmoet u de andere gasten. Veelal is er op de eerste avond een gezamenlijk diner en is iedereen benieuwd naar de week. De volgende ochtend wordt u door uw gids opgehaald en naar de paarden gereden en ondergaat u al direct de majesteit van de geluiden van het regenwoud. Bij de Riding Odyessey (onze andere Costa Rica tocht) overnacht u ook bij Maravilla. Dit is het voormalige huis van de eigenaar en heeft vier slaapkamers en twee badkamers. Het is vrij basic maar de tuinen eromheen zijn erg mooi en het is heerlijk om de paarden te zien grazen langs het grasveld. Na het diner of tijdens de hitte van de middag kunt u heerlijk ontspannen in een hangmat op de veranda en luisteren naar de geluiden van de tropen.

Het rijden/de paarden

U geniet van een scala aan halve dag en hele dagritten met soms een picknick lunch onderweg. Uw wordt begeleid door een professionele gids die u zal helpen met het signaleren van de dieren zoals de apen, parkieten, ara’s, toekans, leguanen, armadillo’s, miereneters, coatimundis en zelfs krokodillen. De paarden zijn overwegend Criollo. Ze zijn opgeleid met neckreining, worden meestal bitloos gereden en de zadels zijn McLellan. Het tempo is rustig maar u maakt lange uren in het zadel in gevarieerd terrein.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 12 jaar
  • 95kg

Prijs

Vanaf *

€ 1664

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Regenwoud

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid