Avontuur te paard in de Pyreneeën

Mooie ritten te paard door de Pyreneeën met snelle tochten op de hoge bergweiden en kustheuvels van Catalonië. Deze paardrijvakanties zijn enkel geschikt voor fitte en ervaren ruiters. Elke dag rij te tussen de 25 en 50 km per dag met vaak aankomst ’s avonds. Er zijn drie verschillende routes mogelijk.

Trektocht in de uitlopers van de Pyreneeën waarbij u eeuwenoude paden volgt over hoge bergweiden. Onderweg zacht glooiende heuvels, beukenbossen, canyons en zelfs uitgedoofde vulkanen. Helemaal bovenin op de bergen kunt u genieten van een galop als geen ander met een panorama van besneeuwde bergtoppen.

Accomodatie

U overnacht in kleine pensions met alle gelegenheid op de heerlijke lokale Catalaanse gerechten te proeven. Schoon en comfortabel. Op de meeste ritten worden de paarden in nabijgelegen paddocks gestald. Tweepersoonskamers zijn beschikbaar en in de meeste gevallen hebben deze een eigen badkamer, hoewel niet altijd aangrenzend. Soms moet men een badkamer delen. U verblijft één van de nachten ook in een gerenoveerde oude molen met kleine appartementen met tweepersoonsbedden, balkon en badkamer. Een éénpersoonskamer is op aanvraag.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn voornamelijk Andalusisch en Spaans en worden Engels bereden of met Spaanse zadels. Deze bergroutes zijn voor fitte en ervaren ruiters. U dient alle gangen te beheersen en zich vertrouwd te voelen op een voorwaarts en responsief paard.  Het tempo is gevarieerd met mogelijkheden voor draf, galop en zelfs rengalop. Houd er rekening mee dat het soms noodzakelijk is om uw paard aan de hand te leiden op sommige delen van de paden. Maximale gewicht is 90kg.

Bandit Trail, een oud pad van de beroemde ‘bandoleren’Joan Sala Serrallonga, de Catalaanse Robin Hood. Dramatisch landschap met arenden die boven u zweven op zoek naar prooi en watervallen uit de randen van steile wanden van de canyon.

Fresh & Saltwater Trail, een uitdagende tocht van 7 nachten langs kristalheldere beekjes van de Pyreneeën en meren aan de Middellandse Zee. Een hoogtepunt vormt de dag waarop u kunt zwemmen met de paarden.

Outlaw Trail, de meest uitdagende tocht dat gaat naar Frankrijk en terug door de bergen van de Pyreneeën. Tijdens deze tocht maakt u lange dagen in het zadel, het kortst 5 uur, het langst 8 uur. Voor deze avontuurlijk tocht dient u echt fit te zijn. Soms zult u moeten afstappen en uw paard aan de hand meenemen. Soms is de bodem rotsachtig en oneffen en er zijn steile stukken. Wij adviseren in schoenen te rijden (bijv. jodphers) die goede enkelondersteuning beiden en anti-slipzolen hebben.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Barcelona

Prijs

Vanaf *

€ 1740

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Pyreneeen

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid