Pushkar Fair

De Pushkar Fair in Rajasthan is één van de grootste kamelenmarkten ter wereld en een waar spektakel om mee te maken. We bieden twee routes waarbij je telkens de Pushkar Fair bezoekt, maar ook het platteland van India verkent.

De Pushkar Fair in Rajasthan is een van ’s werelds grootste kameelmarkten en een waar spektakel.

Zie het leven van arme in Rajasthan, die een zeer eenvoudig bestaan leiden. De “Forts and Palaces Ride” is in Shekhawati, een woestijngebied met kleine dorpjes en een heel landelijk leven. Behalve de Pushkar Markt kunt u ook Jaipur bezoeken en indien tijd overblijft ook de Taj Mahal in Agra.  Uw thuisbasis is Dundlod Castle. Eigenaar Kanwar Raghuvendra Singh, beter bekend als Bonnie, is een warme en attente gastheer en ook een deskundige ruiter.  Hij is een directe afstammeling van Kesari Singh die Dundlod kasteel gebouwd heeft in 1750.  Hier heeft Bonnie de grootste Marwari-stoeterij in India opgezet met een heus rasverbeteringsprogramma.  De Pushkar Fair Kumbhalgarh Ride brengt u van Pushkar naar Jodhpur.  Het terrein verandert van woestijn in meer vruchtbare grond en een meer bergachtig landschap met bomen. De dagen kunnen langer zijn op de Kumghalgarh Ride en het tempo kan langzamer zijn vanwege het terrein.  De tocht omvat een bezoek aan Udaipur.  Historisch Rajasthan is een van de rijkste regio’s van India, bezaaid met prachtige forten en paleizen, ooit en in veel gevallen nog steeds huis van Koninklijke prinsen. Sommige hiervan zijn omgebouwd tot hotel waar u verblijft.

Accomodatie

Tijdens de tocht is uw verblijf een combinatie van hotels en safaristijl tentenkampen. De hotels zijn vaak omgebouwde forten en paleizen die veel van hun oorspronkelijke charme hebben behouden. De kamers variëren in grootte en decoraties, maar zijn allemaal comfortabel met eigen badkamer. De safaristijl tenten zijn ruim en ingericht met opgemaakte bedden en gestoffeerde muren. Het team dat u vooruit reist zet de aparte douche- en toilet faciliteiten voor u op. Warm water wordt in de ochtend en ’s avonds geleverd. Tentenkampen zijn volledig bemand.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn de Indiase Marwari-paarden met de befaamde naar binnen gekrulde oren. Zij zijn voorwaarts temperamentvol en leuk om te rijden. Er wordt met Engelse zadels gereden. U dient een gevorderde ruiter te zijn. De groepsgrootte kan oplopen tot 18 ruiters.  Het is daarom essentieel dat u uw paard onder controle kunt houden. Er zijn een aantal lange stukken galop waarbij u afstand moet kunnen bewaren. Op sommige dagen legt u 25 tot 30 km per dag af. Houdt u er rekening mee dat de Pushkar Fair Kumbhalgarh tocht wordt begeleid door Khem Singh die gebruik maakt van raszuivere Marwari-paarden evenals enkele halfbloeden en volbloed polo pony’s.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 89kg

Prijs

Vanaf *

€ 3360

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Pushkar

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid