Paardrijden in de Provence

De Provence is niet alleen gekend voor haar gastronomie en wijnen, maar ook als inspiratie voor de vele schilderijen van Picasso, Van Gogh en Matisse. Je kan kiezen uit verschillende routes te paard dwars door de Provence. Sommige ritten gaan tot in de Camargue.

Het is goed toeven in de Provence en zeker vanaf een paardenrug. Wanneer u niet door dorpjes rijdt, gaat u dwars door het land en over tracks en door velden en wijngaarden. Uw gids kan u over de cultuur, de geschiedenis en de flora en fauna vertellen.

Accomodatie

De eerste en laatste nacht verblijft je nabij Lauris. De andere nachten verblijf je onderweg op boerderijen. Sommige zijn heel eenvoudig, maar overheerlijk Frans en gastvrij, want van particulieren. Alle zijn heel charmant en gelegen in een landelijke omgeving. Onderweg geniet u van picknicks in het land en ’s avonds krijgt u echt Franse boeren cuisine voorgeschoteld, veelal stoofpotten en gebraad en het is niet ongewoon dat u vier gangen krijgt.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn gestald in het middeleeuwse dorp Lauris, iets minder dan een uur van Marseille. De smalle straatjes en oude huizen, het 18e eeuwse kasteel met uitzicht op de Durance. U dient alle gangen te beheersen. Het tempo is ontspannen zodat u kunt genieten van het prachtige platteland van de Provence maar onderweg natuurlijk ook draf en galop. De paarden zijn voornamelijk kruisingen. Ze zijn gemiddeld in grootte en bereidwillig. De zadels zijn comfortabele”Forestier” en “Chamade” zadels met zadeltassen. Je zorgt zelf voor je paard, maar er is altijd hulp en begeleiding. Er wordt ca. vier tot zes uur doorgebracht in het zadel. Het is daarom goed om fit te zijn.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

Prijs

Vanaf *

€ 1.300

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie.

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Provence

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid