Paardrijden in de Orhon Vallei

Tijd doorbrengen met een nomadenfamilie is één van de vele charmes die deze spannende trektocht in de Orhon vallei biedt. De vallei – UNESCO werelderfgoed – ligt op 320 km ten westen van Ulan Bator. Er is keuze voor comfort op de Ger trektocht of de meer basic en uitdagende kampeertrekkings met pakdieren (yaks).

Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht. De schoonheid van Mongolië ligt in de ongerepte vlakten besprenkeld met witte yers en Boeddhistische tempels.

Accomodatie

U kunt kiezen tussen de avontuurlijke Camping Trail of de meer comfortabele Yer Trail. U verblijft in tweepersoons koepeltenten en er is een overnachting in een yer dichtbij een nomadische familie en een nacht in een semi-permanent yer-kamp. Op de Camping Trail verblijft u in tweepersoons tenten. Een tent met toilet/wasgelegenheid wordt elke avond opgebouwd (behalve met het wild kamperen), maar wasgelegenheden zijn beperkt en u wordt gevraagd om alleen biologisch afbreekbare toiletartikelen mee te nemen. Eén nacht wordt doorgebracht bij een gastfamilie in hun yer en één nacht in een semi-permanent ger-kamp met douche. Er zijn geen éénpersoonstenten. Een gemeenschappelijke tent wordt opgezet voor de maaltijden.
Op de Ger Trail verblijft u in comfortabele semi-permanente yer-kampen (2-4 personen per yer) en slaapt u in bedden. Douches zijn beschikbaar op de meeste nachten, behalve één nacht in de gast yer naast de nomadenfamilie. Een centrale kachel brandt in het midden van de yer.
Bij beide tochten brengt u een nacht door in een hotel in Ulaanbaatar.

Het rijden/de paarden

U rijdt in een gebied zonder hekken, wegen of masten. Onderweg komt u niemand tegen, behalve Nomadische herders. De Orhon Vallei tocht laat u verschillende landschappen zien, de kliffen van de Mini-Gobi met semi-woestijn, de Orhon watervallen, waar de rivier spectaculair valt na een aardbeving en vulkaanuitbarsting meer dan 20.000 jaar geleden. Het is geclassificeerd als een UNESCO World Heritge site. Tijdens deze tocht brengt u tijd door met een nomadische familie en maakt u hun dagelijks leven mee. Ook bezoekt u diverse culturele plaatsen zoals Karakorum, de oude hoofdstad van het Mongoolse Rijk in 1235, gesticht door Ogödei de zoon van Genghis Khan. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg. De tocht wordt ondersteund door een team met een voertuig, behalve de drie dagen dat u in Naiman Nuur park rijdt, dan gaan er bepakte yaks mee. De tocht eindigt met een bezoek aan Hustai National Park waar men er alles aan doet om de bedreigde Takhi (Przewalski paard)in zijn natuurlijke habitat te beschermen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 12 jaar
  • 95kg

Prijs

Vanaf *

€ 1525

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Orhon

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid