Okavango mobiele safari

Een mobiele tenten safari door de Delta, dé perfecte safari voor mensen op zoek naar een afgelegen ervaring, eenvoudige bush kampen en een authentieke ‘African Safari’ – terwijl U te paard rijdt, wordt uw bagage per mokoro op de plaats van bestemming – een afgelegen kamp op een prachtig afgelegen eiland – gebracht!

Dit is de enige mobiele kampeersafari beschikbaar in de magische Okavango Delta.  In plaats van uit een permanent kamp te rijden, is dit een mobiel kamp vervoerd door een vloot van mokoro (traditionele kano’s).   Als het water te laag is voor de mokoro’s, dan nemen pakezels het werk over. Er zijn geen voertuigen betrokken tijdens deze safari; alles is in samenwerking met de lokale gemeenschap en staat garant voor een echt milieuvriendelijke safari.

De nadruk van deze safari is de ervaring, de lieflijkheid van de Delta en het gevoel van één te zijn met de bush en haar bewoners. Dit is de perfecte safari voor diegenen die niet ‘glamping’ willen kamperen en ideaal voor mensen op zoek naar een eenvoudiger ervaring.

Accomodatie

Er is geen permanent kamp, in plaats daarvan verblijft U in een basic mobiel kamp.  Het kamp bestaat uit comfortabele lichtgewicht tenten met stahoogte, brancard bedden en beddengoed. Er is een emmer douche en een wc per vier gasten.  Er is geen elektriciteit is beschikbaar, maar zonne-energie / batterij aangedreven lichten zijn voorzien in de tenten.  Alle maaltijden zijn inbegrepen en worden vakkundig bereid boven een open vuur. Het is verbazingwekkend hoe goed U zal eten.

Het rijden/de paarden

Omdat u rijdt in een gebied met potentieel gevaarlijke wild, dient U een ervaren ruiter te zijn. Het tempo is matig tot snel.  De paarden zijn Boerperd en Volbloed kruisingen, maar ook Appaloosa en lokale bush paarden. Ze variëren in hoogte van 143 tot 160 cm, zijn in uitstekende staat en geschikt voor hun werk.

De zadels zijn voornamelijk Zuid-Afrikaanse trail zadels of McClellan zadels, maar er zijn enkele Engels Wintec synthetische zadels op aanvraag beschikbaar.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 95kg

Luchthaven

Maun

Prijs

Vanaf *

€ 5300

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Okavango mobiele safari

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid