Paardrijden langs tropische stranden

Als je je een tropisch strand met wit zand, palmbomen en azuurblauwe wateren inbeeldt, dan is dit precies wat je krijgt in Mozambique. Dit is een zeer ontspannen paardrijvakantie op zeer bijzondere paarden die werden gered uit Zimbabwe.

Rijden langs de witte zandstranden en de azuurblauwe wateren van de Indische Oceaan.

Vanuit het landelijke vissersdorpje Vilanculos 750km ten noorden van de hoofdstad Maputo is dit een van Mozambique’s best bewaarde geheimen met behalve nu markten en kleine winkels nog steeds een traditionele Afrikaanse uitstraling en Portugese invloed. De kustlijn is bezaaid met vissersboten en dhows. De zee is glashelder en uitnodigend. Een aantal pensions, lodges en restaurants hebben zich in Vilanculos geopend en het is de plek voor een heerlijke tropische vakantie. Deze paardrijvakantie is ontspannen en in overeenstemming met de ongedwongen sfeer van het gebied. De routes zijn flexibel en afgestemd op de duur van uw verblijf. Soms halve dagen rijden, soms hele dagen met picknicks. Verlaten stranden en ruige kliffen, door onbewoonde bush en langs ontelbare meren.

Accomodatie

U rijdt vanuit Vilanculos Archipel Lodge, gelegen boven het strand. Het heeft achttien chalets met een prachtig uitzicht op de oceaan waar de lokale vissers elke dag hun netten proberen te vullen. Elk chalet heeft een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed en eigen badkamer met douche. Er is een extra slaapkamer met twee eenpersoonsbedden en een kleine slaapkamer op de vliering. Deze kamers delen beneden badkamer met een douche. Het restaurant serveert heerlijke gerechten en het middelpunt vormt het spectaculaire zwembad met adembenemend uitzicht op het strand, de palmbomen en de eilanden. Bij zonsondergang kunt u genieten van strandwandelingen en cocktails aan de bar. Tegen een meerprijs kunt u ook snorkelen en duiken in deze Bazaruto Archipel en de koraalriffen bewonderen.

Het rijden/de paarden

Uw gidsen Pat en Mandy hebben circa 100 paarden van verschillende Zimbabwaanse boerderijen gered en mee naar Mozambique genomen. De paarden, vooral volbloeden en kruisingen, zijn goed gemanierd en genieten van hun nieuwe leven aan de kust.  U zult waarschijnlijk nat worden bij het rijden langs het strand en het is mogelijk om af en toe het zadel af te doen en met de paarden in zee te zwemmen. Max. gewicht is 85 kg. U dient alle gangen te beheersen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 1 tot 4 uur rijden per dag
  • 12 jaar
  • 90kg

Prijs

Vanaf *

€ 3970

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Mozambique

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid