Mongolia Express

Voor zij die weinig tijd hebben is de Mongolië Express een intense rijervaring op de steppes ten zuiden van Ulaanbaatar.

Deze camping route voert u door steppen, heuvels, dalen en kleine bergen bedekt met lariks bossen.

Veel nomadische gezinnen wonen in dit gebied samen met hun kuddes paarden, runderen, geiten en schapen. U krijgt de gelegenheid om hun traditionele manier van leven te ontdekken en zal tenminste 1 nacht kamperen in de buurt van een nomadische familie. Het tempo van de rit is vrij snel, met een volgwagen die alle bagage vervoert en voor de lunch zorgt.  U hoeft niets te dragen te paard, dat lang en snel galop maakt op dit zeer open terrein.

Accomodatie

Je verblijft in tweepersoons tenten. Er wordt elk avond een WC en wastent opgezet; doch de sanitaire voorzieningen zijn beperkt.   Een gemeenschappelijke tent wordt opgericht voor de maaltijden.

Het rijden/de paarden

U rijdt op pittige, vooruit gaande paarden op wisselende terrein en dit tot zeven uur per dag. De Mongoolse paarden zijn klein van gestalte, 120 tot 140cm, maar hebben een sterk karakter, zijn tredzeker en werken graag.

Mongolen staan steeds recht ​​in de beugels. U dient fit genoeg te zijn om in de stijgbeugels staan ​​bij draf en galop (telkens maximaal twintig minuten).  De zadels gebruikt zijn op maat gemaakt, aangepast aan zowel het Mongoolse paard en de Europese ruiter.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 12 jaar
  • 95kg

Prijs

Vanaf *

€ 1090

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Single) supplementen (vb sommige maaltijden en drank)

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Mongolia Express

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid