Paardrijden langs markten en festivals

Deze ruitervakantie combineert een trektocht te paard van 7 dagen in Rajasthan met een bezoek aan Delhi, Jaipur, het vogelreservaat in Bharatpur, één van de grootste vee-en paardenmarkten in Bateshwar en de Taj Mahal in Agra. Alle hoogtepunten van India in één vakantie. Indien je beperkte tijd hebt of je al eerder in India was, dan kan je uit de tocht stappen na 11 nachten.

Rijd door het Shekhawati-gebied en ervaar het leven in Rajasthan met arme boeren die een zeer eenvoudig bestaan ​leiden in tegenstelling tot het bevoorrechte leven van de prinsen. De Indiase deelstaat Rajasthan, waar onze ritten zijn staat bekend als Registhan, “land van de woestijn”. U rijdt behalve door de woestijn ook over landerijen, langs rotsachtige kloven, door acacia bossen, jungle en de vruchtbare Aravali-heuvels. Historisch gezien is dit een van de rijkste regio’s van India, bezaaid met prachtige forten en paleizen, ooit en in veel gevallen nog steeds van Koninklijke prinsen. Een aantal hiervan is ondertussen omgebouwd tot hotels waar u verblijft tijdens de rit.

Accomodatie

U verblijft tijdens de tocht in zowel hotels als safaristijl tentenkampen. De hotels zijn veelal voormalige forten en paleizen die veel van hun oorspronkelijke charme hebben behouden. De kamers variëren in grootte en decoratie, maar zijn allemaal comfortabel en met eigen badkamer. De safaristijl tenten zijn ruim en ingericht met opgemaakte bedden en bekleedde muren. Het team dat u vooruit reist zet aparte douche- en toilet faciliteiten voor u op en warm water wordt ’s ochtends en ’s avonds geleverd.

Het rijden/de paarden

India staat natuurlijk bekend om de Marwari-paarden met hun karakteristieke naar binnen gekrulde oren. De paarden zijn voorwaarts en temperamentvol en fijn om te rijden. Wel dient u een gevorderde ruiter te zijn. Er zijn lange stukken galop en u moet in staat zijn afstand te houden. Er zijn dagen bij dat u 25 tot 30 km per dag aflegt. Er wordt met Engelse zadels gereden.  Deze Marwari-paarden komen uit de stallen bij Dundlod Castle, de thuisbasis van Kanwar Raghuvendra Singh, die bekend staat als Bonnie.  Bonnie is een warme en attente gastheer en ook een deskundige ruiter.  Hij is een directe afstammeling van Kesari Singh, die Dundlod kasteel gebouwd heeft in de 1750. Bonnie heeft hier de grootste Marwari-stoeterij van India opgezet met een heus rasverbeteringsprogramma. Tijdens uw paardrijtocht bezoekt u markten en festivals in Rajasthan, gevolgd door een bezoek aan Jaipur, een vogelreservaat bij Bharatpur en één van de grootste vee-en paardenmarkten in Bateshwar om vervolgens af te sluiten met de glorieuze Taj Mahal in Agra.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 89kg

Prijs

Vanaf *

€ 2420

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Markten en festivals

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid