Paardrijden langs estancias

Een trektocht te paard door het spectaculaire Torres del Paine nationaal park waarbij je verblijft in omgebouwde estancias en gastenverblijven. Op de rug van een Criollo paard volg je een route langs torenhoge pieken, ijzige rivieren, azuurblauwe meren en enorme gletsjers.

Deze tocht in Patagonië begint met een boottocht door Last Hope Sound in het nationale park, waar u een cirkelvormige route gaat volgen. Onderweg gletsjers en met ijs gevulde meren, valleien, oude beukenbossen, maar waar u ook bent, overal is een adembenemend uitzicht. Als het weer het toelaat, ziet u de indrukwekkende Torres-bergketen, waarnaar deze tocht genoemd is. In Patagonië fokt men runderen en schapen. Vlees, vooral lam is het hoofdvoedsel van de mensen in dit gebied. Tijdens uw tocht zul je zeker een asado (BBQ) voorgeschoteld krijgen.

Accomodatie

Je verblijft zowel in hotels in het Nationaal Park of op omgebouwde estancias, die niet luxueus zijn maar wel schoon en comfortabel. Veelal is dat bij een familie. Ze zijn allemaal prachtig gelegen met een mooi uitzicht. Men fokt en houdt vaak runderen en schapen en die beleving krijgt u mee. De kamers zijn meestal twee-of driepersoons kamers met eigen badkamer. Als je een kamer voor jou alleen wilt, is een éénpersoonstoeslag van toepassing en een eigen kamer kan niet worden gegarandeerd bij de estancia’s, hoewel men over het algemeen alles in het werk zal zetten om het voor elkaar te krijgen. Tijdens de april-tocht zijn er een paar overnachtingen in afgelegen berghutten (puesto’s). Goede bedden, maar eenvoudige faciliteiten. Er zijn slaapzakken aanwezig.

Het rijden/de paarden

Je rijdt op Criollo’s of kruisingen daarmee. De paarden zijn bereidwillig en voorwaarts. Op de bergpaden en de steilere hellingen rijd je in stap en over de open pampa kunt u heerlijk galopperen. Gemiddeld bent je 8 uur per dag in het zadel. Tijdens lange dagen wordt er gevraagd niet al te hard te rijden, om de paarden te respecteren. Ook wordt om die reden wel van paard gewisseld, soms rij je gedurende de tocht op wel vier of vijf verschillende paarden.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 12 jaar
  • 96kg

Luchthaven

Punta Arena

Prijs

Vanaf *

€ 5500

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Langs Estancias

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid