Paardrijden langs de meren in de Andes

Een trektocht te paard door de Puelo vallei in een afgelegen en prachtige regio diep in de Andes in het Lake District van Chili. De Puelo rivier loopt door het hart van de vallei en je zal ze vele malen oversteken. Er gaan pakpaardenmee voor de bagage.

De Puelo Valley is een afgelegen en prachtige omgeving genesteld in de Andes in het Chili Lake District. De rivier de Puelo loopt door het hart van de vallei en deze zult u vaak oversteken – soms te paard en soms per boot terwijl de paarden ernaast zwemmen! Deze tochten volgen smalle paden door het regenwoud naar gebieden waar de lokale bevolking nog steeds per paard reist. Uw spullen worden door de pakpaarden gedragen.

Accomodatie

U verblijft in basic onderkomen, veelal bij lokale mensen. Twee nachten brengt u door op het privé-eiland – Las Bandurrias. Hier kunt u in het meer zwemmen en genieten van het prachtige uitzicht over Las Rocas en de omliggende bergen. De accommodatie is vooral in de lokale boerderijen eenvoudig maar de kamers (en soms zelfs slaapzalen) zijn schoon. Het kan zijn dat u een badkamer/toilet moet delen. In Puerto Varas en Bariloche kunnen wij hotels voor u reserveren, waar ook éénpersoonskamers verkrijgbaar zijn, echter tijdens de tochten dient u bereid te zijn een kamer te delen.

Het rijden/de paarden

U rijdt op Criollo’s, perfect voor het terrein. Sommige dragen traditionele hoofdstellen, andere zijn bitloos maar alle zijn voorwaarts en reageren goed. Er zijn drie tochten, sommige blijven in Chili, andere eindigen in Argentinië.
De Huaso Ride (7 dagen paardrijden) begint en eindigt in Puerto Varas.
De Puelo Ride (8 dagen paardrijden) en de Andes Crossing (6 dagen paardrijden) starten in Puerto Varas en eindigen in Bariloche in Argentinië, hoewel het rijden wel in het Chileense Lake District is. De Andes Crossing is eigenlijk een verkorte versie van de Puelo Ride minus de eerste twee dagen. Op beide tochten eindigt u met een overtocht in een boot bij Lago Puelo en waar vandaan uw transfers dan per auto naar Bariloche in Argentinië gaat.
U dient een zelfverzekerde ruiter te zijn die alle gangen beheerst. Er wordt veel gestapt vanwege de steile hellingen maar er zijn zeker mogelijkheden voor draf en galop op open weiden. U maakt lange dagen in het zadel en het kan zijn dat u hier en daar moet afstappen en daarom fit moet zijn.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 5 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 14 personen
  • 10 jaar
  • 80kg

Prijs

Vanaf *

€ 3065

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Lake district

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid