Kalahari safari

De Makgadikgadi zoutvlakte staat in scherp contrast met de naburige Okavango Delta. De zoutvlakte biedt een aantal unieke hoogtepunten zoals de verlegen bruine hyena, meerkat families, sommige van de grootste baobab bomen ter wereld en wandelingen met de bosjesmannen.

De Makgadikgadi-zoutpannen zijn de overblijfselen van een enorm meer dat ongeveer 1 500 jaar geleden opdroogde. De droge zoutpannen worden gescheiden door veel gras en met palmen bedekte zanderige eilanden; het landschap is vlak en de immense horizon lijkt oneindig. Er zijn twee duidelijk verschillende seizoenen. De regen valt in oktober/november en dit luidt de start van het regenseizoen. De pannen vullen zich met water en het gras groeit. Deze overvloed resulteert in een enorme migratie van zebra’s en gnoes, gevolgd door hun roofdieren, waaronder de leeuw. Tijdens het natte seizoen is het niet mogelijk om op de zoutpannen zelf te rijden. Het water maakt de grond plakkerig en drassig, maar er zijn tal van mogelijkheden voor een lange galop over de graslanden. Tijdens het droge seizoen (rond mei-september) zijn er minder zebra’s en gnoes, maar als de pannen uitdrogen zijn er fantastische mogelijkheden voor snelle ritten over de uitgestrekte vlakten van zoutkorst. De Makgadikgadi-pannen bieden een aantal unieke zaken – de kans om de verlegen bruine hyena te zien; een aantal van de grootste baobab-bomen in de wereld; communiceren met een hele meerkat familie en wandelingen met bosjesmannen, die u vertellen over dit fascinerende deel van Afrika.

Accomodatie

Tijdens een 5 nachten safari, verblijf je 3 nachten in Camp Kalahari en 2 nachten op verplaatsing.

Camp Kalahari bied vaste tenten met eigen badkamer, terwijl de kampen op verplaatsing verblijf bieden in eenvoudige koepeltenten en emmer douches.

Het rijden/de paarden

Omdat u rijdt in een gebied met potentieel gevaarlijk wild dient u een ervaren ruiter te zijn. Indien nodig moet u snel met het paard kunnen reageren en keren. Het tempo is matig tot snel. Stapvoets tijdens het bekijken van het wild en volop in galop op de zoutpannen. De paarden zijn Boerperd en Volbloed kruisingen maar ook Appaloosa en lokale bushpaarden. Ze variëren in hoogte en zijn zeer geschikt voor hun werk. De zadels zijn ofwel Engelse Wintec synthetische zadels of Zuid-Afrikaanse trail zadels. Paarden worden voor u gezadeld, maar het kan zijn dat men u vraagt te helpen met het afzadelen en de paarden water geven aan het einde van de dag.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 95kg

Prijs

Vanaf *

€ 4420

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Kalahari

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid