Gobi woestijn en steppe

Deze trektocht te paard voert je langs de halfdroge graslanden in de steppe ten zuiden van Ulan Batar. Je rijdt over de Bogdkan bergen, langs zandduinen en de reusachtige rotsformatie van Zorgol Hairhan Uul.

Mongolië is het land van open steppen met enorme kuddes paarden. Men zegt dat hier in de vroege dagen van de mensheid het paardrijden is uitgevonden. Deelnemen aan een paardrijtocht in Mongolië houdt in dat u het leven van de Nomaden ervaart, zo anders dan het onze. De Mongoolse mensen staan ​​bekend om hun gastvrijheid en tijd met hen door te brengen is een voorrecht.

Accomodatie

Op de Gobi Steppe Ride verblijft u in tweepersoonstenten die bestand zijn tegen de soms sterke en plotselinge Mongoolse wind. Er wordt een aparte tent met toilet opgezet. Sanitaire voorzieningen zijn beperkt en wordt u gevraagd om alleen biologisch afbreekbare toiletartikelen mee te nemen. De keuken annex eetkamer bevindt zich in de yer, de praktische en typisch Mongoolse woning. Een kachel wordt meestal geplaatst in het midden van de yer. Op koude of natte avonden dineert u in de yer waar het aardig kan vol lopen. Onderweg kampeert u in tweepersoonstenten en dineert u in een traditionele yer. De tocht wordt ondersteund door een team met kamelenkarren en alle tochten zijn inclusief twee nachten in het Arburd Sands ger kamp.

Het rijden/de paarden

U rijdt in een gebied zonder hekken, wegen of masten. Onderweg komt u niemand tegen, behalve Nomadische herders. De grootte van de groep op de Big Skies Horse Trail is ten hoogste acht ruiters. U dient een ervaren en fitte ruiter te zijn, want het zijn weliswaar kleine maar pittige paarden en u rijdt over afwisselend terrein. Bovendien rijdt men hier in stap nog wel zittend, maar in draf en galop staat men in de beugels (max. 20 min achtereen). Er wordt maximaal zeven uur per dag gereden. Er zijn lange stukken galop bij. Maximum gewicht voor de ruiter is 90kg.

De Gobi Steppe tocht brengt u ten Zuiden van de hoofdstad Ulaanbaatar voorbij de Bogdkhan-bergen. U rijdt over grasland steppen, zandgebieden en de gigantische rotsformaties van Zorgol Hairhan Uul. Er zijn geen rivieren of de bossen in deze semi-aride gebieden, hoewel er ondanks dat vele vogels en dieren te zien kunnen zijn. Hier wonen de beste paardentrainers van Mongolië.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 10 personen
  • 89kg

 

Luchthaven

Ulan Bator

Prijs

Vanaf *

€ 2470

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Single)supplementen (vb sommige maaltijden en dranken)

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Gobi en steppe

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid