Paardrijden langs de Explorer Trails

In het hoogland van het Zuidelijke eiland neemt deze trektocht te paard je mee langs de verzamelplaatsen voor schapen en vee rond Waitohi Downs. Je rijdt over de bergen, door valleien, langs rivieren en open grasland.

Laat je betoveren door de ruige schoonheid van dit gebied.

Deze trektochten variëren van 4 tot 7 nachten en nemen u mee door de Waitohi Downs. Het is een rit voor sportieve buitenmensen. U rijdt over bergen, door valleien, langs rivieren en in open veld. Uw gidsen hebben hier hun leven lang gewoond en gewerkt met schapen. Hun lokale kennis is enorm en ze zijn goed onderlegd om u dit deel van de wereld te laten beleven.

Accomodatie

De eerste en laatste nacht verblijft u bij Waitohi Downs. Onderweg overnacht u in scheerdershutten of tenten waarmee u het leven op de schapenstations hoog in de bergen beleeft. Er zijn bedden maar indien de groep groter is dan zes personen, worden ook tenten opgezet met luchtbedden. Er worden pakpaarden ingezet voor het vervoer van uw bagage en benodigdheden voor onderweg, hoewel er ook een volgauto is op de langere tocht. Er is echter beperkte ruimte voor bagage en het gewichtslimiet daarvan is 12 kg, die bovendien opgerold moet kunnen worden in uw swag (meegeleverd). Er zijn geen éénpersoonskamers of -tenten. U dient bereid te zijn een kamer of tent te delen. Accommodatie is erg basic en soms slaapt u met meerdere mensen in één kamer. Soms zijn er weinig faciliteiten om u te wassen of om naar het toilet te gaan.

Het rijden/de paarden

Vanwege de aard van het terrein en het feit dat u met pakpaarden onderweg bent, wordt veel gestapt. U rijdt over oneffen terrein en zult af en toe moeten afstappen om uw paard langs de steile hellingen naar beneden te leiden.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 4 tot 10 uur rijden per dag
  • Groep van max. 15 personen
  • 16 jaar
  • 100kg

Prijs

Vanaf *

€ 1790

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Explorer Trails

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid