Paardrijden langs de Costa Brava

Paardrijden langs de Catalaanse kustheuvels, de Middellandse Zee en het strand. Ideaal voor wie de tijd wil nemen voor een ontspannen en rustige vakantie, maar ook wil genieten van kwalitatieve ritten te paard. Je rijdt tussen de 15 en 30 km per dag. Er zijn 4 verschillende routes.

Deze paardrijvakantie is voor wie ook tijd wil overhouden om uit te rusten en te ontspannen naast het paardrijden. Hier rijdt u aan de echte Costa Brava (dus niet de toeristische die zo bekend is). Het heeft een buitengewone natuurlijke schoonheid en erfgoed. Middeleeuwse vissersdorpen en een ruige kust met rotsachtige baaien geflankeerd door met pijnbomen bedekte heuvels en afgewisseld door lange zandstranden. Hoogtepunten van de tochten zijn charmante authentieke dorpjes, lange galopades langs de kust en strandritten bij het krieken van de dag. Dit alles tegen het prachtige decor van de Pyreneeën.

Accomodatie

U overnacht in zorgvuldig gekozen pensions en kleine particuliere hotels waar uw gastheren u verwennen met heerlijke Catalaanse en Spaanse gerechten. De accommodatie is schoon, maar niet heel luxueus. De kamers hebben doorgaans een eigen badkamer, hoewel niet altijd aangrenzend. Een enkele keer wordt een badkamer gedeeld. Het is mogelijk om een éénpersoonskamer te vragen. De paarden worden doorgaans in nabije paddocks gestald voor de nacht. Er zijn verschillende routes met iets afwijkende routes en focus.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn voornamelijk Andalusisch en Spaans en worden ofwel met Engelse of Spaanse zadels gereden. U dient alle gangen te beheersen en zich buiten comfortabel te voelen op een voorwaarts en goed reagerend paard. Het tempo is gevarieerd en er zijn mogelijkheden voor draf en galop. Gewichtslimiet is 90 kg.

Er zijn vier verschillende arrangementen, vraag ons naar de programma’s hiervan.
Costa Brava Beach & Discovery en Coastal Trail zijn beiden niet heel extreem en dus goed te doen voor wie naast het paardrijden ook nog wat anders wil doen. Bij de Costa Brava Beach & Discovery (6 nachten) verblijft u op twee verschillende locaties, elk drie nachten, een mix tussen trail en centre based daarom. Star Rides (4 dagen rijden en minder goede ruiters kunnen ook mee). Coastal Trail (7 nachten) is een echte trektocht. Op één dag moet u zelfs van uw paard afstappen en het aan de hand meenemen een heuvel af en dat duurt 30 min, dus voor sportieve en fitte ruiters. ‘s-Middags ook nog culturele invulling met een bezoek aan een wijngaard, een kasteel een een stoeterij. Uiteindelijk rijdt u drie volle dagen en drie halve dagen. De Gourmet Coastal Trail (7 nachten) kent heerlijk eten bij de picknicks en diners, klaargemaakt door uw eigen privé chef-kok. Niet echt geschikt voor wie vegetarisch is of allergisch voor zeefruit, omdat slechts één hoofdmaal wordt bereid.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Barcelona

Prijs

Vanaf *

€ 2455

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Costa Brava

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid