Paardrijden langs de kastelen van de Loire

De Loire-vallei en haar kastelen hebben hun bezoekers al voor eeuwen gecharmeerd. Een rit te paard van kasteel tot kasteel neemt je mee terug naar de 16e eeuw en laat je kennismaken met dit mooie en historische gebied in Frankrijk. Geniet van de Franse keuken met gastronomische picknicks en elegante diners bij kaarslicht.

De Loire-vallei met haar kastelen charmeert bezoekers al eeuwenlang. De sierlijke architectuur, uitgebreide decoratie en rijk aangelegde tuinen werden ontworpen om indruk te maken. Zij waren de speelplaatsen van de Franse adel droegen uiteindelijk bij aan hun ondergang. Rijd van château naar château en stap te paard als het ware terug in de 16e eeuw door te rijden op het omliggende land toen voorbehouden als koninklijk jachtterrein. Hoogtepunten zijn de Grand Chateau de Chambord, gebouwd in Franse Renaissance stijl, die traditionele middeleeuwse en klassieke Italiaanse vormen mengt. Uw gids, Anne-France, laat de geschiedenis tot leven komen met verhalen over de politieke en koninklijke intriges verbonden aan deze prachtige landgoederen uit de tijd van Richard de Lionhart en de Tempeliers, Jeanne d’Arc, de Valois en de Koningen van de Bourbon.

Accomodatie

Overnachting in een elegante kleine familiehotels/kastelen en andere historische huizen. Soms verblijft u in een gastenverblijf op het terrein in plaats van in de kastelen zelf.

Het rijden/de paarden

U dient alle gangen goed te beheersen en er is voldoende mogelijkheid voor heerlijke galoppades. Geniet onderweg tijdens gastronomische picknicks van lokale lekkernijen en ´s-avonds van elegante kaarslicht diners van de verfijnde Franse keuken.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 5 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 10 jaar
  • 95kg

Prijs

Vanaf *

€ 2770

Niet inbegrepen

  • Vliegtuig/trein tickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Chateau de Loire

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid