Paardrijden langs de Catalaanse kust

Mooie ritten te paard door de kustheuvels van Catalonië, langs de Middellandse Zeekust en de stranden. Deze routes zijn enkel geschikt voor zelfzekere en fitte ruiters want je zal elke dag vele uren rijden en tussen de 25 en 45 km afleggen. Er zijn 2 verschillende routes.

Dit is niet het toeristische Spanje. Deze ritten verkennen de echte Costa Brava, een divers gebied van buitengewone natuurlijke schoonheid en erfgoed. Middeleeuwse vissersdorpen langs de ruige kust waar geïsoleerde rotsachtige baaien beschut door met pijnbomen bedekte heuvels lange zandstranden afwisselen. Dit alles speelt zich af tegen het prachtige decor van de Pyreneeën.  Spanje’s grootste kunstenaars zoals Gaudi, Dali en Picasso woonden hier. U kan gedurende enkele van deze tochten dan ook het huis van Dali bezoeken.

Accomodatie

U overnacht in een zorgvuldig gekozen pensions en kleine particuliere hotels waar uw gastheren u verwennen met heerlijke Catalaanse en Spaanse gerechten. De accommodatie is schoon en comfortabel. Op de meeste ritten worden de paarden bijeengedreven in nabijgelegen paddocks. Eén- en tweepersoonskamers zijn beschikbaar en in de meeste gevallen hebben deze een eigen badkamer. Af en toe deelt u een badkamer. Een van de overnachtingen is in een gerenoveerde oude molen met kleine appartementen.

Het rijden/de paarden

De Pirate Trail is de meest uitdagende van deze ritten waarbij u af en toe moet afstappen van uw paard en het aan de hand meenemen, soms wel voor een halfuur lang. De grond kan rotsachtig en ongelijk zijn en u gaat zowel bergop als bergaf. Wij raden u daarom aan te rijden in comfortabele schoenen/jodphers die goede ondersteuning bieden en goede zolen hebben.
De paarden zijn voornamelijk Andalusisch en Spaans en worden Engels bereden, soms met Spaanse zadels. U dient alle gangen te beheersen op een voorwaarts paard. Het tempo is gevarieerd en er zijn mogelijkheden voor een lange draf, galop en af ​​en toe een rengalop. Soms brengt u 6 tot 7 uur in het zadel door. U dient daarom fit te zijn.    Maximale gewicht is 90kg.

Houdt u er rekening mee dat er tussen juni en september (inclusief) we niet rijden dicht bij de rand van de zee als gevolg van het aantal mensen op het strand. In plaats daarvan kunnen we rijden in de duinen en paden aan het strand in het zicht van het water.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 7 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Barcelona

Prijs

Vanaf *

€ 1740

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Catalonia

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid