Paardrijden in Cappadocië

Ervaar de bijzondere schoonheid van Cappadocië te paard. Er is een ruime keuze uit verschillende routes om dit unieke landschap te verkennen. Welke route je ook kiest, zorg ervoor dat je de kenmerkende rotsformaties te zien krijgt.

Cappadocië ligt in Centraal-Anatolië in het midden van Turkije. Het gebied is met zijn “rotsschoorstenen”, ondergrondse steden en de christelijke kerken uitgehouwen uit de rotsen. De opvallende rotsschoorstenen van Cappadocië ontstaan door erosie van hard vulkanisch gesteente. Er zijn tevens veel grotten met daarin zelfs ondergrondse huizen. Mensen wonen hier al vanaf de Bronstijd. De naam Cappadocië komt van de uitdrukking “het land van mooie paarden”, dat zegt genoeg.

Accomodatie

Tijdens de Cappadocië tocht verblijft u in hotels, meestal de Queen’s Cave hotel in Ortahisar, maar af en toe kunnen we gebruik maken van andere hotels van dezelfde kwaliteit. De unieke ‘grot’ hotels zijn allemaal zorgvuldig gerestaureerd om hun unieke structuren te behouden en van goede kwaliteit. Hier zijn de kamers koel in de zomer en warm in de winter (13 ° C tot 15 ° C graden). Op de Fairy Chimney Tocht verblijft u de eerste nacht en de laatste drie nachten in een hotel en de andere nachten in een kamp. Alle kampeeruitrusting is er, met uitzondering van een slaapzak die u zelf dient mee te brengen. Er is een team dat met de auto vooruit reist om uw bagage te brengen en ook is er een kok. De camping is comfortabel, maar niet luxe. Dikke foam pads zijn voorradig in de tenten. Meestal gebruikt men grote tweekamer tenten met een centrale ruimte voor bagage en veranderen. Ieder heeft een eigen slaapruimte, ofwel de helft van deze grote tenten of een eigen kleinere tent. Er is een volledig uitgeruste keuken, evenals tafels en stoelen om te dineren. Basis douche faciliteiten zijn aanwezig, maar tijdens het kamperen maakt men gebruik van een long drop toilet. Op één van de kampeeravonden is het mogelijk naar een lokaal Turks bad te gaan.

Het rijden/de paarden

Er zijn twee verschillende tochten in Cappadocië, afhankelijk van uw voorkeur voor een verblijf in een hotel of kamperen. Er is normaal gesproken de mogelijkheid om ​​bezoek te brengen aan de Göreme Open Air Museum met ontzagwekkend geschilderde kerken, gebouwd door verbannen christenen in de Romeinse tijd. Een hoogtepunt is een ballonvaart over de rotsschoorstenen. De paarden zijn een mix van pure Arabieren, Anatolische Arabieren en Akhal-Teke kruisingen. Sommige zijn erg levendig en sterk in galop. Het terrein is zeer gevarieerd met enkele steile beklimmingen en afdalingen. Er zijn ook een aantal lange galopades. U dient een zelfverzekerde ruiter te zijn die alle gangen goed beheerst.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 3 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Prijs

Vanaf *

€ 1380

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Cappadocië

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid