Te paard langs spectaculaire canyons en watervallen

Een trektocht te paard door de zuidelijkste staat van Brazilië: Rio Grande do Sul. Verken een uniek landschap van ruige bergen, gigantische canyons en bodemloze watervallen. Deze prachtige uitzichten tijdens deze paardrijvakantie zijn adembenemend.

Deze trektocht begint dichtbij het hoogste punt in het zuiden van Brazilië op 1.403 meter in een gebied met enorme canyons. In tegenstelling tot de Grand Canyon van Arizona of de Fish River Canyon in Namibië heeft Brazilië’s canyon een weelderig groene omgeving van grasland en enorme Araucaria-bossen. De reis neemt u mee door de staat Rio Grande do Sul. Graslanden met vee, rivieren met stroomversnellingen, watervallen en canyons met diepe randen, soms wel 700 meter diep en met wijdse uitzichten. Hier in het Zuiden van Brazilië kunnen tussen juli en augustus de temperaturen zelfs overdag dalen tot nul. Het Santa Catarina berggebied (met inbegrip van de naburige staat Rio Grande do Sul) kan zelfs een paar dagen per jaar sneeuw hebben. Ondanks dat komen hier heerlijke wijnen vandaan en uitstekend rundvlees, dat u zult kunnen proeven tijdens een traditionele ‘Gaúcho’ barbecue.

Accomodatie

U verblijft tijdens deze trektocht te paard op landelijke boerderijen en authentieke pensions. Monte Negro, Pousada Fazenda Potreirinho en Residencial Paraiso hebben echt Braziliaans karakter. Bij Pousada Corucaca overnacht u op een boerderij net buiten Cambará do Sul. De kamers zijn ruim met houten vloeren en wanden en een aparte doucheruimte.

Het rijden/de paarden

U rijdt op Braziliaanse Criollo’s en kruisingen. Het zijn traditionele gauchopaarden, bekend om hun stabiele moedige gehoorzame karakters en tredzekerheid. De paarden kennen ook het veewerk met team penning. De voorouders van deze paarden zijn zuiver Spaanse Berbers. U rijdt doorgaans op twee verschillende paarden gedurende deze rit. Uw gidsen zijn kleurrijke lokale personages die u in de ochtend zullen begroeten met “chimarrão”, een kalebas met hete thee. Het tempo is gevarieerd en omvat alle gangen die u goed dient te beheersen. Deze tocht is niet voor mensen met hoogtevrees.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 5 tot 6 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 110kg

Luchthaven

Porto Alegre

Prijs

Vanaf *

€ 2260

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Canyons en watervallen

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid