Te paard door de theetuinen van Assam

Dit is meer dan alleen een ruitervakantie temidden van de weelderige theetuinen van noord-oost India. Je hebt de kans om te proeven van het vervlogen koloniale tijdperk en bezienswaardigheden en geluiden van het plattelandsleven van India te ervaren. Dit is een zelden bezocht deel van de wereld.

Deze prachtige paardrijvakantie in het Noord-Oosten van India verkent de belangrijkste theeplantages van Assam aan de oevers van de machtige Brahmaputra-rivier. De brede vallei in Assam ligt ingeklemd tussen de Himalaya in het Noorden en het plateau van Meghalaya in het Zuiden. Uw basis tijdens de ritten is een prachtig gerenoveerd koloniaal huis gelegen te midden van theeplantages. Vanuit uw veranda waar u ’s ochtends de dag met thee begint, hoort u het gerinkel van fietsbellen en het gebabbel van de werknemers die naar hun werk gaan.

Accomodatie

Toen de Britten zich hier vestigden en de theeplantages begonnen, bouwden ze comfortabele huizen op palen. De palen dienden om de wind eronder te laten blazen zodat het huis koel bleef en bovendien water en dieren op afstand hield. In Dibrugarh verblijft u in zo’n huis, ooit eigendom van een landgoedeigenaar. Ze zijn ruim, elegant en comfortabele en er is Indiaas personeel. In Mancotta beschikt uw verblijf over vier slaapkamers, welk met eigen douche en toilet. De twee slaapkamers boven hebben elk een tweepersoonsbede en de twee kamers beneden hebben twee losse bedden. Er is een grote woonkamer (met TV en telefoon), open haard en grote veranda met een bescherming tegen muggen. In Chowkidingee heeft het huis heeft twee slaapkamers, elk met eigen badkamer met douche/wc, een kamer met een tweepersoonsbed en een kamer met twee eenpersoonsbedden. Er is een comfortabele zitkamer en een mooie veranda. In Kaziranga verblijft u in een comfortabel toeristenklassehotel. Het is ook mogelijk om te upgraden naar een verblijf in de mooie Diphlu River Lodge. Bij een bezoek aan het Nationaal Park Dibru-Saikhowa overnacht u in het Wathai Erfgoed huis op de Limbuguri Tea Estate, slechts 5 km van het Park. Dit huis is onlangs gerenoveerd en heeft een familiekamer en twee grote slaapkamers. De Purvi Mishmi Retreat te Wakro biedt accommodatie in traditionele Mishmi-hutten op palen. Hier geen eigen badkamer of warm water, wel toiletten. Er is beperkt elektriciteit en verlichting.

Het rijden/de paarden

Dagelijks gaat u erop uit en rijdt dan door de omliggende theetuinen terwijl u ook leert over de thee. Het rijden door de plantages is in stap. Ook rijdt u door de Brahmaputra-uiterwaarden en langs boerderijen en dorpen. Soms is het mogelijk naar de eilanden te rijden met zandstranden, waar u heerlijk kunt galopperen. Weer een andere dag gaat u naar het regenwoud vol geluiden en geuren en waar de paden nat en glibberig kunnen zijn. U zult merken dat het leven hier al eeuwenlang onveranderd doorgaat. De stal ondersteunt met de ritten ook een kleine school in het bos door een bijdrage te leveren van elke gast. U rijdt voorts door twee Nationale parken (het Dibru-Saikhowa National Park met uiterst zeldzaam wildleven en het Kaziranga National Park met de grootste populatie neushoorns, olifanten, buffels, tijgers en moerasherten.) De paarden zijn volbloeden en u dient een ervaren en zelfverzekerde ruiter te zijn.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 2 tot 4 uur rijden per dag
  • Groep van max. 4 personen
  • 16 jaar
  • 86kg

Prijs

Vanaf *

€ 1505

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

Stephanie Sap - Dwars door de Namib - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Assam

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid