Paardrijden in Andorra

Een avontuurlijke trektocht te paard door de Pyreneeën met een bezoek aan Spanje, Frankrijk en Andorra langs de meer dan 350 km lange route. Als je houdt van het buitenleven en geniet van kamperen in afgelegen locaties, dan is deze vakantie te paard niet te missen.

Een tocht door de prachtige Pyreneeën – die ouder zijn dan de Alpen- naar prachtige en afgelegen gebieden die enkel te voet of per paard toegankelijk zijn. Vanaf de kust rij je naar de belangrijkste toppen van de Pyreneeën, die de enorme scheidingslijn zijn tussen Frankrijk en Spanje. Tot slot eindig je  in het kleine land Andorra dat ertussen ingeklemd is. Dit is een fantastische en unieke expeditie voor zij met een grote geest van avontuur en liefde voor de natuur en de wildernis.

Accomodatie

De accommodatie is erg basic. Je verblijft in  een combinatie van pensions, herdersschuilplaatsen en wildernis kampen (iglotenten).  Douches zijn alleen beschikbaar op 5 van de 12 nachten en 1 nacht is er een gezamelijke slaapplaats.

Er wordt verwacht dat je meehelpt met de op- en afbouw van het kamp en met de bereiding van de maaltijden en andere klusjes.

Het rijden/de paarden

De paarden zijn voornamelijk Andalusische en Spaanse paarden gereden in Engelse of Spaanse tack.  Aan dit uitdagende parcours dien je een ervaren ruiter te zijn en fit genoeg om dagelijks 4 à 8 uur (en meer als er problemen zijn) in het zadel te zitten.  Je rijdt op responsieve paarden op soms open vlaktes.  Waar het terrein het toelaat wordt er gedraven of gegaloppeerd.  Op sommige stukken is het nodig dat je je paard te voet begeleid.

Er wordt verwacht dat je dagelijks zelf je paard verzorgt en dat je zelfstandig van de grond kunt opstijgen (en ook terug kan afstijgen).

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 5 tot 8 uur rijden per dag
  • Groep van max. 12 personen
  • 12 jaar
  • 85kg

Luchthaven

Barcelona

Prijs

Vanaf *

€ 3790

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Andorra

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid