Dressuurstage Alcainca

Een ruitervakantie met vaste basis met volledige focus op dressuur lessen op raszuivere en gemengde Lusitano paarden. Het zijn zeer hoog opgeleide paarden voor ervaren ruiters, maar er zijn ook trainers aanwezig voor zij die net beginnen met dressuur

Al 25 jaar geeft de Escola de Equitação les in de klassieke dressuur. Instructeur Georges Malleroni leerde van Nuno Oliveira, de grote Portugese meester. Naast de dressuurlessen op de Portugese Lusitano’s is het mogelijk de Portugese School of Equestrian Art te te bezoeken. Er is een chauffeur aanwezig die u overal naar toe kan rijden (tegen betaling, ter plaatse af te rekenen). Alcaïnça ligt 25km ten noordwesten van Lissabon. Het is dicht bij de kust met het hele jaar door een fijne temperatuur.
In de maand november neemt de school u mee naar de befaamde jaarlijkse Golega Fair, een paardenmarkt met een enorm festijn.

Accomodatie

Er zijn vier tweepersoonskamers op de manege bij de stallen en nog eens drie kamers aan de overkant van de weg. De kamers zijn eenvoudig ingericht, schoon en comfortabel. De eetkamer kijkt uit op de overdekte arena. Er is ook een bar en een ontspanningsruimte met een snookertafel. Er is een groot buitenzwembad (niet verwarmd, maar wel het gehele jaar open).

Het rijden/de paarden

Het centrum heeft mooie raszuivere en gekruiste Lusitano’s, vooral ruinen en een aantal hengsten. De paarden zijn getraind om schouderbinnenwaarts, travers, renvers, changementen, piaffe en passage te doen. Er zijn paarden voor beginners en voor gevorderden. De lessen duren 1,5 uur , één in de ochtend en één in de middag en worden ingedeeld op niveau, met een max. van drie ruiters tegelijk. Er is een ruime overdekte rijbaan en een grote buitenbak die gedeeltelijk overdekt is zodat twee groepen tegelijk kunnen lessen volgen. Het is mogelijk te kiezen voor één of twee lessen per dag. Enige voorkennis van de dressuur is wel handig om het meeste uit uw vakantie te halen. Voorafgaand aan uw lessen kunt u met uw instructeur doornemen wat u zou willen leren. De twee belangrijkste instructeurs zijn Georges Malleroni en Paulo Tita. Beiden hebben jarenlange ervaring. Het is verplicht om een helm te dragen tijdens de lessen.

Thema

Reizen is mogelijk in

Ervaringsniveau

Goed om te weten

  • 1 tot 2 uur rijden per dag
  • Groep van max. 8 personen
  • 12 jaar
  • 90kg

Luchthaven

Lissabon

Prijs

Vanaf *

€ 495

Niet inbegrepen

  • Vliegtuigtickets
  • Luchthaventransfers
  • (Eenpersoons)supplementen

* De prijs is wisselkoersgevoelig en ligt vast op het ogenblik van reservatie. Onder voorbehoud van beschikbaarheid op het ogenblik van reservatie.

Gelijkaardige paardrijvakanties

Waarom voor vakantie te paard kiezen?

Pré en postverblijf

Aan elke bestemming kan een leuk pré en/of postverblijf gekoppeld worden. We werken je reis helemaal op maat uit.

Paardenmensen

De meesten onder ons hebben eigen paarden en rijden regelmatig. We bezoeken de locaties en kunnen hierdoor informatie uit de eerste hand bezorgen.

Op afspraak

Bij Vakantie te paard maken we een afspraak wanneer jou dat het beste past. Dat betekent ook ’s avonds of tijdens het weekend indien gewenst.

Vertrek zorgeloos

Je ontvangt van ons bij je reisdocumenten een uitgebreid roadbook van Vakantie te paard. Zo kan je in alle vertrouwen vertrekken.

paardrijden in de Namib woestijn

Contacteer

Vakantie te paard

WhatsApp

Bel ons

Reisaanvraag

Alcainca

Mis geen enkele reistip, unieke reisaanbieding of promotie

Ervaringen vakantie te paard, reisverslag paardrijvakantie - Vakantie te paard / Reisbureau Perlan

Door onze website te gebruiken, ga je akkoord met ons cookiebeleid